Torsdag 13 juni kl. 18:30 – 20:00 – Föreläsning och cafékväll på Tráhppie

Välkommen till ett panelsamtal där vi presenterar forskning där samer och andra urfolks traditionella mat under olika säsonger är det centrala temat. I Soursá (Sorsele), Máláge (Malå) och Ubmeje (Umeå) handlar det om att erbjuda äldre samer mat som de förknippar med var och en av de åtta samiska årstiderna. I östra Indien handlar det om att återta kunskapen om vilka traditionella växter som går att skörda och förbättra kosten med under olika säsonger för urfolket Mal Paharia. Vi får också veta mer om hur vi kan lära genom att äta – från ett näraliggande forskningsprojekt. Presentationerna är på engelska, men det går att ställa frågor på svenska.

Vi säljer fika – ingen föranmälan. Tráhppie är ett hundvänligt fik.

Samtalsledare
Lena Maria Nilsson, ordförande Såhkie.

Föreläsare

  • Ildikó Asztalos Morell (SLU Uppsala)
  • Monalisha Sahu (Department of Occupational Health, Kolkata, India)
  • Anit Kujur (Department of Preventive & Social Medicine, Rajendra Institute of Medical Sciences, Ranchi, India)
  • Leena Naqvi (Umeå universitet)

Frågor: info@sahkie.se