Småskalig livsmedelskonferens
Tisdag 4 mars kl 10.00 – 15.00

Tid: Tisdag 4 mars kl 10.00 – 15.00
Plats: Kommunfullmäktigesalen, Rådhusesplananden 6

Under Samiska veckan, Ubmejen Biejvieh, lyfter vi fram småskaliga- och samiska livsmedelsproducenters viktiga arbete för hållbar och lokal matförsörjning. Tillsammans skapar vi en plats för dialog och samarbeten med kommuner och offentliga kök.

Delta i diskussioner kring konkreta lösningar för ökat användning av lokala och samiska råvaror, stärkt samarbete, introduktionen av ett dynamiskt inköpssystem för att förbättra inköpsprocessen, och lyssna på spännande föredrag om samhällens motståndskraft. Njut av en inspirerande dag fylld med fika och lunch – helt kostnadsfritt!

ENGLISH:

During the Sami Week, Ubmejen Biejvieh, we highlight the important work of small-scale and Sami food producers for sustainable and local food supply. Together, we create a place for dialogue and collaboration with municipalities and public kitchens.

Participate in discussions about concrete solutions for increased use of local and Sami raw materials, strengthened collaboration, the introduction of a dynamic purchasing system to improve the purchasing process, and listen to exciting lectures about the resilience of communities. Enjoy an inspiring day filled with coffee and lunch – completely free of charge!

Mer information samt länk till anmälan: https://www.umu.se/kalender/smaskalig-livsmedelskonferens_12051947/